Dagtocht Delft Vrijheid Blijheid

Het eerste complete dagtocht arrangement in Delft voor de individuele bezoeker!

Van € 42,50 voor € 37,50 p. p.  (internet aanbieding), eenmalige reserveringkosten € 5,00

Iedere maandag t/m zaterdag mogelijk!

  • rondvaart door de grachten (van 1 april tot eind sept.) of bezoek aan het Vermeercentrum (van okt tot 1 april)
  • stadswandeling Delft met enthousiaste en professionele stadsgids
  • bezoek Nieuwe Kerk
  • bezoek Porceleyne Fles
  • bon met een waarde van € 7,50 te besteden in restaurant langs de oudste gracht

Het enige waar u in dit arrangement rekening mee moet houden is de vertrektijd van de stadswandeling: om 12.30 uur. Verder kunt u de dag helemaal invullen, zoals u zelf wilt.

Een voorbeeld: vanaf het station loopt u naar de Porceleyne Fles. Hier wordt aardewerk volgens eeuwenoude procédés vervaardigd. Maar vergist u zich niet, ook voor modern keramiek is een plaats ingeruimd. U ziet de schilders aan het werk en u komt van alles te weten over dit wonder van Delft. Vervolgens sluit u zich aan bij de bovengenoemde stadswandeling, waarbij u – onder meer – een bezoek brengt aan de Nieuwe Kerk, met het praalgraf van Willem van Oranje. Samen met uw enthousiaste gids, bewondert u prachtige geveltjes, statige grachtenhuizen en hoort u de verhalen van Hugo de Groot, Anthonie van Leeuwenhoek en natuurlijk over de Delftse schilder Johannes Vermeer. Daarna gaat u naar het knusse restaurantje aan de gracht voor het ‘lekkerste broodje van Nederland’, een pannenkoek, of een Delftse Leut met Delftse kruidkoek.

De keuze is aan u. Als u boft, is er misschien nog wel een plekje op de terrasboot om uw lekkers te nuttigen. Tot slot maakt u nog een rondvaart door de grachten of u bezoekt het Vermeercentrum.