Boottocht door Delft? Maak een rondvaart !

Varen door de Delftse grachten en hofjes kijken.

Varen door de Delftse grachten en hofjes kijken.

Boottocht door Delft? Maak een rondvaart !

Ontdek Delft vanaf het water en maak een idyllische (overdekte) rondvaart door Delfts mooie grachten. Happy Day Tours heeft verschillende arrangementen die varen en wandelen combineren.

Delft City Tour: varen en wandelen:

Dagelijks (van Pasen tot november) kunt u kennis maken met Delft om vervolgens zelf op onderzoek uit te gaan. U start met een rondvaart door de schilderachtige Delftse grachten. Vervolgens wordt u opgehaald door de stadsgids die u tijdens de stadswandeling niet alleen de leukste plekjes van Delft laat zien, maar u ook vertelt waar en wanneer u terecht kunt voor een tentoonstelling, een mooie kerk, een specifiek Delfts gerecht etc.

Als u wilt, kunt u aansluitend met uw gids een rondleiding door de Nieuwe Kerk doen (bij voldoende deelnemers).

Overdekte hofjesvaartocht:

Na een rondvaart door de Delftse grachten wandelt onze enthousiaste en professionele gids met u door Delft en brengt u naar de hofjes om u te laten genieten van de popperige huisjes en de bijbehorende verhalen.

Hofjes zijn typisch Nederlands en gebouwd tussen de 13e en 19e eeuw. Het merendeel van de hofjes is te vinden in Noord- en Zuid-Holland en zo zijn er dus ook nog hofjes te bezichtigen in de historische stad Delft.

Een binnenplaats of een binnentuin met hier omheen gelegen kleine woningen, is een beschrijving van een hofje. De woningen waren vaak bedoeld voor oudere mensen met weinig geld. Er bestond vroeger nog geen pensioen, dus waren de ouderen vaak afhankelijk van rijke mensen die een hofje wilden stichten waar de arme mensen gratis in konden wonen. Deze rijke mensen hadden meestal geen kinderen en wilden hun geld na hun dood toch zinvol besteden. Ook zou hun naam blijven voortbestaan door deze aan het hofje te verbinden.

Dag en vertrek

Dagelijks van april tot en met oktober

Duur

2 uur

Aantal deelnemers

Delft City Tour: min. 1 p.

Hofjesvaartocht: min 15 p.

Prijs

Delft City Tour: € 16.50 p.p.

Hofjesvaartocht: € 19.50 p.p