Stadswandeling 'Ja zuster, nee zuster', verpleging en zorg in Delfts historie

In Delft is al sinds de 13e eeuw een ‘’ziekenhuis’’ gevestigd. Het is daarmee de stad met het oudste ziekenhuis van Nederland. Zorg voor de zieke medemens was in de Middeleeuwen heel anders georganiseerd dan tegenwoordig. Ziekenhuizen hadden in die tijd nog een slechte reputatie en daardoor lieten alleen armen zonder familie zich hier verzorgen. De dokters met een universitaire opleiding hadden de kennis, maar de chirurgijns deden het handwerk. De medische handelingen waren beperkt en over het algemeen weinig doeltreffend.

Bekende Delftenaren die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van de geneeskunde zijn Pieter van Foreest, lijfarts van Willem van Oranje, Anthonie van Leeuwenhoek, ontdekker van bacteriën, en Reinier de Graaf, naar wie tegenwoordig het ziekenhuis in Delft vernoemd is.

Tijdens deze boeiende stadswandeling kunt u een bezoek brengen aan Museum ‘De Griffioen’ gelegen in het centrum van Delft. Hier is een unieke verzameling oude medische en verpleegkundige instrumenten te zien. Tevens is hier een historische apotheek en een replica van de werkkamer van Reinier de Graaf.

 

Dag en vertrek

In overleg

Duur

Min. 1 uur

Aantal deelnemers

in overleg

Prijs

Vanaf € 70

Boek:
Stadswandeling 'Ja zuster, nee zuster', verpleging en zorg in Delfts historie
22 
Februari 
2018 
-+
Stadswandeling 'Ja zuster, nee zuster', verpleging en zorg in Delfts historie
Of zit hier iets voor u bij?

Laat je verrassen en ga met onze stadsgids op ontdekking door de geschiedenis van Delft en geniet van de prachtige grachtenhuizen en leuke straatjes.

Kom sfeer proeven in winters Delft!

Mooi Delft in de winter. Ga mee met onze Winter Wandeling Delft!

Iedere zaterdag.

Delftsblauw en Oranje

Stadswandeling, rondleiding kerk en Royal Delft. Kopje koffie erbij.

Gunstige combi van de highlights van Delft. Kun je het nog Delftser krijgen?

 

Bezoek de prachtige kerken van Delft samen met onze enthousiaste gidsen. De Oude en de Nieuwe kerk van Delft vertellen de geschiedenis van de stad.

Rondleiding met onze gids door Delft en haar topattractie, de Nieuwe Kerk. Daarna een heerlijke high tea met hartige en zoete hapjes!

 

Een leuke wandeling door Delft met onze gids en nagenieten met lekkere drankjes en hapjes.

Ontdek het prachtige Delft met onze gids en ontvang een leuk aandenken!